Припис не зупинив демонтаж історичного будинку на Подолі

Замовник будівельно-демонтажних робіт на вулиці Набережно-Хрещатицькій, 13 у Подільському районі Києва отримав припис від Департаменту охорони культурної спадщини КМДА.

Про це повідомили на сторінці відомства у Facebook.

Зокрема співробітники департаменту провели повторний огляд 200-річної будівлі на Подолі. У департаменті зазначили, що будівельні роботи у будівлі поки що не проводяться. Водночас, київський активіст Дмитро Перов заявив, що будівлю продовжують розбирати. Активісти та депутати Київради також написали звернення до прокуратури, вимагаючи від правоохоронних органів захистити історичну споруду.

Будівлі на Набережно-Хрещатицькій, 13 були збудовані у 1822 році, спочатку там знаходилися лазні купців Бубнових, а потім – майстерні річкового порту та торговельні приміщення. Сьогодні це найстаріші будівлі з тих, що збереглися на набережній, і представляють архітектурну цінність.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, будівельники вже встигли демонтувати частину даху споруди. За наявними даними, на цьому місці планується будівництво семиповерхового апарт-готелю.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

211

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом