На Подолі знесли 200-річний будинок

У Києві рано-вранці 10 серпня знесли 200-річний дерев'яний будинок, розташований на вулиці Ярославській, 13б у Подільському районі.

Про це розповіла киянка Катерина Бутко, виклавши фото з місця події у Facebook.

Місцеві жителі викликали поліцію, також на місце приїхали співробітники Департаменту благоустрою. Вони повідомили, що будівельники не мають дозволів на проведення демонтажних робіт.

Минулого тижня повідомлялося, що будівлю обгородили будівельним парканом, за словами одного з будівельників, тут планувалися демонтажні роботи. Однак влада Києва винесла припис, вимагаючи демонтувати будівельний паркан протягом трьох днів. Та замість паркану знесли будинок.

Будинок збудували після великої пожежі 1811 року. Через частокве підтоплення Подолу його звели на кам'яному цоколі. З 1882 року садиба належала міщанину Харичкову, з 1898 року – родині Єфросинії Кравченко.

Як повідомляє "Хмарочос", на цьому місці на замовлення юридичної фірми "Алексєєв, Боярчуків та партнери" буде збудовано чотириповерховий клубний будинок.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, нещодавно на Подолі пожежа знищила іншу історичну будівлю – пам'ятку архітектури на Волоській, 5. Багато активістів упевнені, що причина пожежі – підпал.

Як відомо, Департамент охорони культурної спадщини КМДА дозволив збільшити максимальну висоту забудови історичної частини Подолу з 15 до 27 метрів, а в деяких зонах – до 42 метрів. На думку експертів, це дасть змогу забудувати цю частину міста висотками.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

267

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом