На Подолі пожежа знищила пам'ятку архітектури

У Подільському районі Києва сталася пожежа, яка знищила пам'ятку архітектури. Інцидент стався на вулиці Волоській, 5, повідомив активіст Олег Симороз на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що незважаючи на те, що пожежна частина знаходиться за півтора кілометри, пожежні машини їхали понад 20 хвилин. Гасіння пожежі також приступили не відразу, оскільки довго не могли знайти гідрант. Внаслідок будівлі було завдано серйозних пошкоджень.

Активіст пов'язує знищення історичної частини Подола з нещодавнім дозволом столичної влади будівництва у цьому районі висотних будівель. Він також вважає, що причиною пожежі є підпал. Схожої думки дотримується і депутат Київради Ксенія Семенова.

За даними ДСНС, повідомлення про пожежу надійшло на лінію 101 о 19:52 3 серпня. На місці рятувальники виявили, що спалах виник у відселеній будівлі. Через низький тиск у водопровідній мережі гасіння пожежі ускладнилося. Приблизно за годину рятувальникам удалося загасити вогонь на площі 80 квадратних метрів. Жертв чи постраждалих немає. На місці події працювали три одиниці пожежно-рятувальної техніки та 15 рятувальників.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури було відкрито кримінальне провадження щодо навмисного підпалу будинку, повідомив активіст Дмитро Перов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, Департамент охорони культурної спадщини КМДА дозволив збільшити максимальну висоту забудови історичної частини Подолу з 15 до 27 метрів, а в деяких зонах – до 42 метрів. Наприклад, в ареалі "Пивзаводу на Подолі" (вул. Кирилівська) можуть дозволити будувати будинки заввишки 13 поверхів.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук