На Львівщині переселенці почали будувати екобудинки з конопель

На Львівщині переселенці налагодили виробництво екологічно чистих будинків, де головним будівельним матеріалом є коноплі.

Як повідомляє "Суспільне", громадська організація Go friends викупила покинуту ферму в селі Горішне і на її базі запустила виробництво екодомів з конопель. Ферму почали відновлювати, запросивши працювати переселенців.

Переселенці налагодили виробництво екологічно чистих будинків

За кілька місяців на фермі з'явився город та тварини. Зараз там є поголів'я корів, кіз, овець та свиней. Концепція екоферми у тому, що переселенці тут як працюють і забезпечують себе продуктами, а ще й живуть. Вони самі собі будують тут житло.

"Ця будівля – екодім з конопель. Коноплі змішуються з вапном і глиняним таким укріплювачем. Тут є 30 кімнат. Це стовідсотковий екодім, він дуже теплий. Кожна родина матиме свій санвузол і туалет", - розповів засновник організації Євген Мойсеєв.

Переселенець із Краматорська Олександр Стрючков разом із дружиною та дитиною виїхав із Донбасу ще навесні. Сьогодні чоловік працює на будівництві. Каже, що раніше такого досвіду він не мав, адже працював у гіпермаркеті.

"За день до того, ну ми ще не думали їхати, це були вибухи. Метрів 500 від нас підірвали школу. Після цього ми вирішили таки їхати. Сподіваємося повернутися назад, додому хочеться. А там, як вийде вже. А тут будували, я допомагав роботі покрівлю. Із дерева робили перекриття", – розповів переселенець.

Раніше портал НЕРУХОМІ взяв інтерв'ю у Сергія Коваленкова – засновника української компанії Hempire, яка є лідером у сфері будівництва екобудинків із промислової коноплі у Східній Європі. Розроблений екологічний матеріал, до всього іншого, є дуже енергоефективним.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук