Італійські архітектори допоможуть розробити генплан Миколаєва

Італійська архітектурна студія One Works (Мілан, Італія) підписала меморандум із владою українського Миколаєва про співпрацю у розробці генерального плану міста.

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської міськради.

Після перемоги України багато населених пунктів потребуватимуть допомоги для проведення масштабних реконструкційних робіт. Російські агресори продовжують систематично знищувати інфраструктуру українських міст. Тому до відновлювальних процесів нерідко підключають міжнародні донорські організації. Так, з ініціативи Європейської економічної комісії ООН реалізується проєкт #UN4, у рамках якого Харкову та Миколаєву у розробці перспективних генеральних планів допомагають команди відомих міжнародних експертів, архітекторів.

Для відновлення Миколаєва місцеві спеціалісти поєднали зусилля з архітекторами з One Works. Протягом кількох місяців плідної роботи було створено генплан міста. Зокрема, було проаналізовано поточну ситуацію та нормативну базу, визначено основні виклики та проблеми, які має вирішити майбутній генплан, попередньо окреслено основні точки міського розвитку на думку самих мешканців Миколаєва. Мерія продовжує опитування мешканців, намагаючись дізнатися їхню думку про те, як має виглядати місто після війни.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, британський архітектор Норман Фостер оприлюднив деталі генерального плану реконструкції Харкова, який включатиме "знакову будівлю", спроєктовану архітектором під час поїздки в українське місто. Варто також наголосити, що Фонд Нормана Форстера також був залучений до створення перспективного генплану Миколаєва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом