Італійська студія розробила проєкт плаваючого міста у вигляді черепахи. Фото

Італійська дизайнерська студія Lazzarini розробила концепт плаваючого міста, що зовні нагадує черепаху. Якщо проєкт вдасться реалізувати, то він стане найбільшою у світі плаваючою конструкцією. Будувати його планують у Саудівській Аравії.

Як повідомляється на сайті компанії, плаваюче місто живитеметься від сонячної енергії, воно розраховане на одночасному перебування на ньому близько 60 тисяч людей. За попередніми оцінками, проєкт оцінили у 8 млрд доларів.

Концепт зветься Pangeos, у плавучому місті будуть готелі, торгові та розважальні центри, парки, для літаків обладнають злітно-посадкову смугу, а для гелікоптерів – відповідні майданчики.

Ширина міста складе 550 метрів, а довжина – 610. Будівництво займе близько восьми років. У Lazzarini сподіваються, що реалізувати амбітний проєкт вийде після періоду краудфандингу, пов'язаного з NFT. Інженери кажуть, що спеціально для цього нього доведеться збудувати гігантську верф.

Гігантський корпус Pangeos з осіданням 30 метрів складається з дев'яти різних носових частин і поділений на кілька блоків. Його хочуть оснастити дев'ятьма високотемпературними надпровідниковими двигунами, кожен потужністю 16 800 к.с., що працює від різних бортових джерел енергії. Завдяки їм місто зможе розвинути швидкість у п'ять вузлів. Під час плавання великі крила отримуватимуть енергію від хвиль, що розбиваються. Ще однією особливістю Pangeos є те, що воно плаватиме без викидів, не забруднюючи моря та океани.

Свою назву Pangeos бере від Пангеї, суперконтиненту, що існував мільйони років тому в пізньому палеозої та ранньому мезозої.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, ще одне плавуче місто хочуть збудувати біля берегів Малайзії. Як повідомляють архітектори зі студії Bjarke Ingels Group (Данія), які відповідають за проєкт, це унікальне місто, аналогів якому немає у світі. За задумом авторів, ВіоdiverCity складатиметься з декількох островів, які з'єднуються між собою.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

203

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом