Архітектори розробили проєкт оновленої Катерининської площі в Одесі

Для Одеси архітектурна студія Sivak+Partners розробила проєкт оновленої Катерининської площі, на якій раніше був пам'ятник Катерині II і який місцева влада таки наважилася знести.

Відповідно до візуалізації, замість скульптури та газонів архітектори пропонують створити водну атракцію з фонтану та водойм, по периметру яких зможуть відпочивати одесити. За проєктом збільшиться пішохідна частина площі та кількість місць для сидіння, а також дерев. Саму ж площу можна використовувати для проведення концертів та ярмарок.

Концепція передбачає залишити один проїзд у Воронцовський провулок, де паркуватимуться вздовж будівель. Для заїздів у двори та екстрених служб пропонують облаштувати автоматичні підземні боларди.

Як відомо, виконком Одеської міськради лише з другого разу зміг проголосувати за демонтаж пам'ятників Катерині ІІ та Олександру Суворову.

Раніше мер Геннадій Труханов обіцяв голосувати "за" демонтаж пам'ятника Катерині II та перенесення його до парку Імперського та Радянського минулого. До цього місцеві жителі кілька разів обливали монумент червоною фарбою.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

191

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом