Архітектори розробили концепцію розвитку села під Києвом

2 хв

Архітектори студії "Архиматика" розробили й 6 квітня презентували концепцію розвитку центральної частини села Білогородка у Київській області. Про це йдеться на сайті компанії.

Концепцію розробляли архітектори Олександр Столовий та Дмитро Казаков з компанії "Архіматика", яка включає практичні рішення для міського середовища. Зокрема тут планується будівництво нового житлового комплексу та торговельно-розважального центру. Розробку ініціювала селищна рада, яка звернулась до компанії.

Білогородка — це приміська територія Києва з нерозвинутими публічними просторами, транзитними магістралями, що роблять село автомобільним поселенням без належних озеленених територій для піших прогулянок та відпочинку.

За словами Олександра Столового цей проєкт може стати в нагоді іншим населеним пунктам, які мають схожі проблеми, а саме відсутність:

  • бачення, як село чи місто виглядатиме через 50 років;
  • розуміння чому там мають хотіти жити люди;
  • унікального “обличчя” у міста;
  • публічного простору, де відбувалась би комунікація та формування спільноти.

Також генеральні плани і ДПТ створені для вузьких спеціалістів. Звичайним мешканцям складно розуміти ці документи й, відповідно, подавати зауваження та брати участь у прийнятті рішень.

Згідно з планом, для розвитку публічних просторів планують перебудувати центральну площу. Водонапірну вежу хочуть перетворити на видовий майданчик із “нішевим баром-кафе”, а також планують побудувати трибуну на стадіоні, урбан-парк зі скейт-парком, юнацький центр з амфітеатром, музей мініатюр із макетами території Білогородки часів Київської Русі.

На місці згорілої лікарні планують збудувати житлові споруди з променадою. На ринковій площі побудують дворівневий ТРЦ з односторонньою відкритою галереєю на першому рівні. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, Офіс міського розвитку Urban Reform презентував урбан-візію та документ-концепцію подальшого розвитку Охтирки. У візії представлено просторовий план розвитку міста, який описує питання екології, охорони природи, організацію публічних просторів, покращення мобільності міста, розвитку міської забудови та запуск пілотних проєктів.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

6.7т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом