Алжирські архітектори створили будинок-ліхтар з недобудови

Альона Ярош 28.10.2024 14:05

2 хв

Алжирське архітектурне бюро Atelier Messaoudi Architects реконструювало незавершений простір у будинок-ліхтар. Про це пише видання ArchDaily.

Будинок знаходиться в місті Шлеф, за 200 км на захід від столиці Алжиру. Цей район вирізняється незавершеним будівництвом через брак містобудівного планування та архітектурного проєктування. Тому цим проєктом архітектори вирішили продемонструвати потенціал цих недобудов перетворюючи їх на функціональні та естетично привабливі будівлі, використовуючи при цьому наявні ресурси.

Автори проєкту вирішили перепланувати об'єм будинку та оптимізувати його просторову конфігурацію відповідно до місцевої культури, не руйнуючи його структуру і не вносячи серйозних дорогих змін. Спочатку архітектори інтегрували зовнішні сходи у загальний об’єм будинку. Після чого збільшили розміри вікон. Конфігурацію похилого даху будинку також було змінено і тепер тут облаштовано простору терасу для відпочинку. 

Щоб будинок не здавався дуже масивним та невиразним його фасад та вікна було декоровано машрабією з квітковим візерунком, яка одночасно забезпечує безпеку і приватність для мешканців. Крім того це забезпечило оптимальний тепловий комфорт для мешканців, оскільки завдяки машрабії вдалося створити вентильований фасад з високою тепловою інерцією. А унікальна підсвітка фасаду зробила будинок-ліхтар орієнтиром у ландшафті мікрорайону. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, Японські архітектори студії Roovice безкоштовно провели ремонт та повністю облаштували стару квартиру площею 102 м2 в гірській місцевості Камакура. Цей ремонт є частиною ініціативи Roovice Kariag, де архітектори ремонтують старі приміщення, а потім здають їх у суборенду.

Автор:

Альона Ярош

Експерт

Освіта – закінчила Мистецький інститут художнього моделювання та дизайну ім. С. Далі за спеціальністю - дизайнер архітектурного середовища, викладач.

5 років працювала архітектором-дизайнером.

З 2011 року працювала PR-менеджером та маркетологом у компаніях, що займаються будівництвом та проєктуванням будинків, а також архітектурних та дизайнерських бюро.

Великий досвід написання експертних матеріалів на тему архітектури, інженерії, дизайну та декорування інтер'єру.

На проєкті НЕРУХОМІ з червня 2022 року

Усі статті автора

Коментарі

54

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом