Компанії колишнього нардепа скасували обмеження для будівництва у центрі Києва

Окружний адмінсуд Києва скасував абзаци містобудів, що стосуються обмежень реконструкції нежитлового будинку під адміністративну будівлю на вул. Антоновича, 7а (колишня Горького) у Голосіївському районі столиці.

Ще в 2010 році компанія "Артдизайн" оформила право власності на будинок на Антоновича, в 2017 році фірма також купила ділянку за вказаною адресою з цільовим призначенням – для експлуатації адмінбудинку.

12 травня 2021 "Артдизайн" уклав договір про спільну участь у будівництві з ТОВ "Контур Девелопмент". Згідно містобудів, об'єкт проєктування на вулиці Антоновича, 7а віднесений до кордонів історичного центру міста, зони регулювання забудови першої категорії.

Не погоджуючись з цим, "Контур Девелопмент" звернувся до ОАСК, який позов компанії повністю задовольнив. ОАСК своє рішення пояснив тим, що оскільки кордону і режими використання історичного ареалу Києва не затверджені в установленому законом порядку, то відсутні правові підстави вважати, що об'єкт знаходиться у межах історичного ареалу та історичного центру міста. А значить – безпідставно вимагати від забудовників проєктувати об'єкт з урахуванням вимог закону "Про охорону культурної спадщини".

Крім того, ОАСК прийшов до висновку, що об'єкт за вище вказаною адресою територіально не входить до зони регулювання забудови першої категорії.

google.com/maps

Також суд вважає, що центральна планувальна зона в Києві не визначена, оскільки Київрадою не затверджений План зонування території (зонінг) центральної планувальної зони міста Києва. Отже, у забудовника немає необхідності дотримуватися обмежень, встановлених Генпланом для центральної планувальної зони по висотності – не вище 27 метрів, що відповідає 9 поверхам.

Згідно з даними порталу YouControl, ТОВ "Артдизайн" було створено більше 14 років тому, бенефіціаром компанії є Антоніна Сліпченко. Фірма також входить до групи сім'ї Крючкових.

Як повідомляють "Наші Гроші", колишній депутат Дмитро Крючков є підозрюваним у справі НАБУ про розкрадання на "Запоріжжяобленерго" на 346 млн грн - це справа вже розглядається у Вищому антикорупційному суді.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на початку серпня був затверджений Історико-архітектурний опорний план Києва (ІАОП), який був розроблений Міністерством культури і архітектурної політики. Однак, як з'ясувалося, він не встановлює меж і режимів використання території історичних ареалів.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук