Коли місця зовсім немає: в Сеулі побудували неймовірно вузький п'ятиповерховий будинок для однієї сім'ї. фото

В одному з щільно заселених житлових районів Сеула архітектори з фірми TRU Architects спроєктували односімейний будинок з п'ятьма поверхами на площі лише 95 квадратних метрів.

Як повідомляє Archdaily, через відсутність необхідної площі та бажаючи зробити житло максимально зручним, будинок став доволі оригінальним за формою.

Навіть така невелика площа землі в Сеулі коштує дуже дорого, тому власник побудував таке приміщення для своєї сім'ї та своїх батьків.

Саме тому, архітектори розробляли окремий простір для обох сімей, щоб забезпечити комфортом усіх. На першому поверсі є сімейна їдальня, а на другому – спальня батьків.

При цьому спальня подружжя розташовується на третьому поверсі, а вітальня – на четвертому. П'ятий поверх призначений для дітей, а дах – єднає усіх членів сім'ї. Кожен поверх має свою відкриту зону, щоб жителі могли насолоджуватися свіжим повітрям, не спускаючись на перший поверх. Також на першому поверсі є заднє подвір'я для зони гриля і вирощування овочів.

"Ми спроєктували "ступінчастий фронтон" з похилою стіною, щоб максимізувати площу фасаду, і одночасно забезпечити жителів просторими кімнатами. Гараж тут зроблений в крутому вигині стіни", - розповіли архітектори.

Для зовнішнього матеріалу використовували теплу помаранчеву цеглу, щоб злитися з оточуючими будинками.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

116

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом