Кличко назвав нову дату відкриття найдорожчого довгобуду Києва

Подільсько-Воскресенський міст у Києві, який почали будувати 1993 року, планують відкрити вже найближчими тижнями.

Про це заявив мер міста Віталій Кличко, повідомляє "Київ 24" .

"Найближчим часом буду радий відзвітувати про відкриття руху на Подільсько-Воскресенському мосту. Я думаю, що найближчими тижнями це станеться. Ми закінчуємо. Було багато спекуляцій, бо у уяві киян цей міст – це арка через Дніпро. Але всі, хто поїде через нього, будуть здивовані, тому що 9,5 кілометрів мосту у повітрі над островами та Дніпром", – заявив мер Києва.

Кличко додав, що це один із найбільших інфраструктурних об'єктів у Києві, першу частину мосту міська влада вже вводитиме в експлуатацію.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Подільський міст відомий як найдорожчий столичний довгобуд. Ще понад тридцять років тому архітектори та інженери розробили техніко-економічне обґрунтування будівництва. Сам проєкт було затверджено 1993 року. Але через проблеми фінансування будівництво його на довгі роки заморозили. Кілька разів роботи намагалися відновити, але добудувати міст так і не вдалося.

Востаннє голову компанії-генпідрядника, який будував Подільський міст у Києві, запідозрили у розкраданні 6 млн гривень бюджетних коштів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

460

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом