Київські забудовники вирішили поборотися за Одеський завод шампанських вин

Поборотися за придбання Одеського заводу шампанських вин, розташованого на Французькому бульварі, 36, вирішив голова "Київміськбуду" Ігор Кушнір.

Як повідомляє "Монітор", Кушнір заявив про свої наміри у бізнес-кулуарах. Окрім нього, ще один столичний забудовник зацікавився покупкою заводу. За даними видання, стати претендентом може і голова "Інтергал-Буд" Ігор Зубік.

Тим часом наголошується, що серйозні наміри купити підприємство має місцевий банкір та бізнесмен Вадим Мороховський. Підконтрольні йому організації взяли у суборенду близько 3000 квадратних метрів заводських приміщень. Крім того, сам завод в оренді до 2035 теж у компанії Мороховського. Варто наголосити, що згідно із законодавством, договір оренди залишається дійсним для переможця аукціону.

Як відомо, ФДМ готує продаж Одеського заводу шампанських вин. Торги мають відбутися 1 лютого. Стартова ціна підприємства 84,7 млн гривень.

На аукціоні ФДМУ виставить 35 об'єктів нерухомості Одеського заводу шампанських вин, зокрема головний корпус заводу, склади, котельні приміщення, винні сховища, резервуар. Земельна ділянка, на якій розташований завод, становить 3,6 га.

Переможець аукціону має зберегти виробництво виноградних вин упродовж трьох років.

Виробництво ігристого вина завод веде з 1899 року. Декілька разів він зупиняв роботу. Востаннє це сталося у 2018 році, тоді шукали інвестора для модернізації виробничих потужностей.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 27 жовтня ФДМУ продав структурам Василя Хмельницького та Андрія Іванова Перший київський машинобудівний завод (колишній завод "Більшовик"). Проте сьогодні стало відомо, що його акції заарештував суд, а ДБР проводить розслідування.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом