Київ затвердив програму реалізації містобудівної політики

Київська міська рада затвердила нову цільову програму реалізації містобудівної політики, розраховану на 2024-2025 роки.

Як повідомляє "Київвлада", на реалізацію її заходів керівництво Києва має намір витратити 66,5 млн гривень. Більшу частину цих коштів – 35 млн гривень – планується залучити як гранти та направити на "проведення містобудівного моніторингу".

Інші фінансування мають надійти з бюджету міста, і чиновники можуть витратити його на розробку проєктів містобудівної документації, на розвиток містобудівного кадастру.

На думку окремих столичних експертів та юристів, цей документ насправді не є жодною програмою, а більше нагадує "курсову роботу трієчника", в якій лише розписані "хотілки" чиновників щодо отримання коштів із міської скарбниці. Зокрема, фахівці зазначають, що у програмі не зазначено, як має оцінюватись її ефективність, не зазначені конкретні назви проєктів, якими мають займатися посадові особи. При цьому деякі із заходів цього документа чиновники взагалі явно повинні виконувати "за умовчанням", адже отримують за це зарплатню.

Експерти впевнені у необхідності суттєвого переформатування роботи профільного департаменту КМДА та притягнення до відповідальності його керівника.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, мер Києва Віталій Кличко 23 листопада відповів на петицію щодо будівництва ЖК на Осокорках – проблемний об'єкт банку "Аркада", який мала добудувати компанія Stolitsa Group.

За його словами, у бюджеті столиці сьогодні немає коштів на викуп квартир у 39 будинках банку "Аркада", що розорився. Відповідно, коли ці кошти з'являться і коли люди зможуть отримати своє житло, наразі невідомо.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

385

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом