Кабмін звільнив Лозинського, а на всі проєкти Мінрегіону чекає перевірка

Кабінет міністрів своїм рішенням у неділю, 22 січня, звільнив підозрюваного в отриманні хабара  Василя Лозинського з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Також на всі проєкти Мінрегіону чекає перевірка.

Про це написав глава Міністерства Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, співробітники НАБУ і САП викрили злочинне угруповання, яке займалося розкраданням бюджетних коштів, до складу якого входив заступник міністра. Його затримали під час отримання хабара у розмірі 400 тисяч американських доларів. Чиновник нібито мав посприяти у схемі із закупівлею обладнання та техніки.

"Наприкінці грудня розпочався і досі триває процес ліквідації Міністерства розвитку громад та територій та створення нового об'єднаного Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та бази Мінінфраструктури. При ухваленні кадрових рішень у новому міністерстві ми керувалися необхідністю збереження інституційної пам'яті, але очевидно, що не такої", - нагадав Кубраков.

Він додав, що у зв'язку з інцидентом із заступником міністра він доручив перевірити усі чинні проєкти Мінрегіону, у тому числі за бюджетні кошти, кошти міжнародних фінансових установ та проєктів технічної допомоги.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, про затримання Василя Лозинського стало відомо у суботу, 21 січня. Детективи НАБУ також провели обшуки у чиновника.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом