Кабмін пропонує скасувати квартирну повинність: що потрібно знати

Уряд запропонував Верховній Раді скасувати норму про військову повинність, яка діє при введенні воєнного стану та стосується нерухомості.

Таке рішення було прийнято на засіданні Кабміну в середу, 5 серпня, передають "Українські новини".

Згідно з повідомленням, новий документ пропонує внести зміни до Закону України "Про правовий режим воєнного стану", виключивши пункт про можливість встановлювати для фізичних і юридичних осіб військово-квартирну повинність з розквартирування військовослужбовців, осіб рядового та керівного складу правоохоронних органів, особового складу служби цивільного захисту, евакуйованого населення та розміщення військових частин, підрозділів, установ.

Зазначимо, що в законі військово-квартирна повинність визначається як право військової адміністрації вимагати у будь-якого квартировласника розмістити на своїй житлоплощі солдатів та офіцерів. Але тільки в зоні дії воєнного стану.

Крім того, закон передбачає і право військових тимчасово вилучати для своїх потреб будь-яке майно, зокрема, і нерухомість.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

74

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом