"Зовсім втратили розум:" Кличко пообіцяв жорстко реагувати на незаконне будівництво

Влада Києва буде жорстко реагувати на випадки незаконного будівництва та невиконання забудовниками своїх зобов'язань.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час засідання комісії з перевірки інформації по об'єктах будівництва, які викликають суспільний резонанс, передає пресслужба КМДА.

"Нам потрібно активізувати роботу комісії з проблем незаконних забудов. Разом з поліцією, я був на одному з таких об'єктів. Ярославів Вал. Історичний центр міста. Забудовник там зовсім втратив розум. Там за документами мало бути аварійне зміцнення будинку. Втім, ці люди звели нову будівлю – 5 поверхів під землю. Нам потрібні конкретні рішення і конкретні дії. Ми повинні оперативно і строго реагувати на дії безвідповідальних забудовників. Щоб інші розуміли, що в місті треба дотримуватися закону. І що треба поважати киян", – підкреслив мер столиці.

Він зазначив, що подібні дії забудовників завдають шкоди не тільки зовнішнім виглядом місту, а й можуть призвести до техногенних катастроф.

"Інженери кажуть, що така будова, як наприклад, на Ярославовому Валу, може нести небезпеку і будинкам, що належать до культурної спадщини. І поруч знаходяться житлові будинки, іноземні представництва. Нам потрібно розробити "дорожню карту", за якою ми будемо протистояти забудовниками, які нехтують законом. Я дуже вдячний активним жителям міста, які допомагають контролювати цей процес", – підкреслив Кличко.

Мер столиці також закликав представників правоохоронних органів на постійній основі приєднатися до роботи з активістами. І оперативно реагувати на звернення мешканців міста про можливі незаконні будівництва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві на проспекті Леся Курбаса (район Борщагівка), велося будівництво торгового центру прямо на проїжджій частині. Пізніше столична влада домоглася, щоб забудовник провів демонтажні роботи і полагодив дорожнє покриття.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом