Зама Кличка підозрюють у службовій недбалості. Поворозник прокоментував справу

Першому заступнику мера Києва Миколі Поворознику повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки. А сам чиновник вбачає у цьому виключно політичні мотиви.

Як повідомили у пресслужбі прокуратури, за даними слідства підписана Поворозником ухвала, яка скасовувала рішення про надання апарату РНБО можливість постійного користування ділянкою землі по вулиці Щусєва біля станції метро "Сирецька", призвела до втрати з держбюджету 48 млн гривень.

Миколі Поворознику вручили підозру
kyiv.gp.gov.ua

"Під час узгодження проєкту розпорядження юридичне управління апарату КМДА встановило його невідповідність законам України. Проте один із заступників голови КМДА незаконно його підписав", - йдеться у повідомленні столичної прокуратури.

Крім того, як наголосили у прокуратурі, судові рішення першої та апеляційної інстанцій встановили протиправність згаданого розпорядження.

Микола Поворозник прокоментував справу
kyivcity.gov.ua

Як заявив сам Поворозник, правоохоронці не роз'яснили суті підозри, що, на його думку, є порушенням процесуальних прав. Також він вважає, що тут немає жодних кримінальних злочинів, а повідомлення про підозру чиновник вважає політично мотивованим, земельна ділянка як була, так і залишилася у комунальній власності, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, підозру Поворознику вручили 26 січня. За словами мера Віталія Кличка, йдеться про земельну ділянку на Сирці, передану апарату РНБО, де мало розпочатися будівництво житлових будинків. Однак цього так і не сталося, і у 2019 році столична влада припинила право постійного користування ділянкою.

Як зазначив мер, на ділянці без належної уваги почало збиратися сміття, у результаті тут з'явилося стихійне звалище. Територію нещодавно розчистили та прибрали комунальні служби, привели її до ладу. За планами у мерії тут облаштувати сквер. Крім того, перед тим, як землю передали РНБО, її призначення було для зелених насаджень.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук