Забудова Мінського масиву: хто з депутатів підтримав скандальний проєкт

Комісія з питань архітектури, містобудування та земельних відносин схвалила проєкт ДПТ на Мінському масиві, який передбачає масштабну забудову.

Як повідомляють "Наші Гроші", проєкт був поданий главою Департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександром Свистуновим і новопризначеним першим заступником мера Миколою Поворозником.

Документ, проти якого виступають жителі Мінського масиву підтримали такі депутати: Анатолій Шаповал ("Батьківщина"), Олена Марченко ("Батьківщина"), Юлія Сімуніна (ОПЗЖ), Георгій Ясинський (Європейська солідарність), Олександр Міщенко (Європейська солідарність), Михайло Терентьєв (УДАР), Віктор Грушко (УДАР), Максим Макаренко (УДАР), Микола Конопелько (Слуга народу), Євген Кузьменко (Слуга народу), Георгій Зантарая (Слуга народу). Члени комісії, які проголосували проти: Юрій Федоренко (Слуга народу), Григорій Маленко (Голос), Зоя Ярош (Голос), Сергій Кримчак (Єдність). Після того, як проєкт схвалила комісія, його можуть виносити на голосування Київради.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, вчора під стінами КМДА відбувся мітинг жителів Мінського масиву, які закликали депутатів міськради не допустити прийняття проєкту ДПТ. Згідно з документом, північна частина Мінського масиву Оболонського району, яка охоплює площу майже в 100 га, протягом 7 років буде забудована. Тут хочуть реалізувати кілька масштабних проєктів. Зокрема, передбачається будівництво багатоповерхових будинків на 6307 квартир, а кількість жителів збільшиться приблизно на 11 тисяч.

При цьому істотного розвитку інфраструктури мікрорайону не передбачено: планується зведення трьох дитячих садків на 420 місць і однієї школи на 1500 учнів, що не відповідає реальним запитам жителів. Про будівництво нових медичних установ і транспортних розв'язок взагалі не йдеться.

Інвестором розробки зазначеного ДПТ є ТОВ "Датоліт". Керівником компанії значиться Наталія Угрин.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

211

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом