У Львові обурилися добудовою тераси до старовинної вілли Кароля Дзядоня. Фото

Житель Львова, власник квартири у садибі Кароля Дзядоня Дзелінського – пам'ятки архітектури, без будь-яких дозвільних документів добудував терасу та змінив фасад історичної будівлі.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Так, львів'янин прилаштував скляну конструкцію заввишки три поверхи, замінив дерев'яні автентичні вікна на пластикові. Чоловік збудував це без дозвільних документів та не ввів в експлуатацію.

"На неї просто отримали право власності, видане Чернівською сільською радою Мостиського району... З боку прибудовано ще одну конструкцію. На неї, щоправда, є проєкт – його у 2006 році погодила міжвідомча комісія Франківської адміністрації. Але як у нас часто буває, то що збудували, значно відрізняється від того, що декларували", - йдеться у повідомленні.

Ще минулого року за фактом порушення законодавства Львівська міськрада подала звернення до прокуратури. Згодом суд оштрафував власника квартири на 170 тисяч грн, проте штраф так і не було сплачено. У п'ятницю, 3 травня, чоловіка попередили про необхідність демонтажу незаконної прибудови. Управління охорони історичної спадщини залучило архітекторів, щоб будинку повернули адекватний автентичний вигляд.

Вілла Кароля Дзядоня Дзелінського знаходиться у Львові на вулиці Котляревського, 47, була збудована у 1903 – 1906 рр. за проєктом відомого архітектора Альфреда Захаревича. Це пам'ятка архітектури, має охоронний статус, проте нинішній власник однієї з квартир вирішив його "удосконалити" на власний розсуд.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше у Львові під виглядом приватного будинку звели багатоквартирний. Львів'янин ще у грудні 2019 року одержав будівельний паспорт на будівництво індивідуального житлового будинку. За документом власник мав право на цоколь та два поверхи. Але в результаті поверхів побільшало, а індивідуальний будинок перетворився на багатоквартирний.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

169

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом