У КМДА прокоментували обшуки, пов'язані з будівництвом біля Лаври

Влада Києва не раз зверталася до правоохоронних органів через незаконне будівництво на вулиці Редутній, 32 у Печерському районі столиці.

Про це повідомили в Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю, передає пресслужба КМДА.

У департаменті зауважили, що отримали вже зареєстровану декларацію про початок виконання будівельних робіт у 2014 році від ДАБІ в рамках децентралізації. Потім саме департамент у 2017 році спробував скасувати реєстрацію декларації, вимагаючи зупинити будівництво на об'єкті. У судах столична влада вимагала також знести незаконну споруду.

При цьому замовник будівництва отримав розпорядження від департаменту, які згодом були скасовані рішенням Окружного адміністративного суду. Потім замовник будівництва умисно уникав перевірок, в зв'язку з чим міська влада неодноразово зверталася до правоохоронних органів.

Згідно з повідомленням пресслужби ДБР, обшуки пройшли у Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю у зв'язку з незаконним будівництвом на вулиці Редутній, недалеко від Києво-Печерської Лаври. У слідстві вважають, що чиновники не зупинили будівництво шестиповерхового офісу, хоча забудовник мав право звести будинок не вище чотирьох поверхів.

Обшуки в Департаменті КМДА
dbr.gov.ua

Як повідомляє "Киеввласть", замовником цього будівництва є громадянка Пономаренко Т. С., яка проживає за адресою: провулок Панфіловців, 6. За інформацією сайту "Містобудівного кадастру Києва", по вул. Редутна, 32, громадянці Пономаренко 24 березня 2014 року була видана Декларація про початок виконання будівельних робіт № КВ083140830188ск на будівництво житлового будинку. Також підтверджується видача в 2014 році відповідних МУО.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Департаменті містобудування та архітектури КМДА 13 травня пройшли обшуки у справі про зловживання службовим становищем. Слідчі заходи проходять у керівництва департаменту, а також у осіб, які можуть бути пов'язані зі зловживаннями під час видачі дозвільних документів на будівництво об'єктів.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук