У Києві заради церкви мормонів знищили сквер

У Києві на вулиці Глибочицькій відбувається вирубка скверу під будівництво церкви мормонів.

Як стало відомо, 7 квітня під час оголошеного державою карантину було вирубано гектар дерев у зеленій зоні на вулиці Глибочицькій, 5. Місцеві жителі 5 років вимагали та збирали підписи, щоб на цій ділянці був сквер.

Народний депутат Верховної Ради Сергій Рахманін звернувся до столичного голови Віталія Кличка з проханням обґрунтувати вирубку скверу.

Нардеп зазначає, що оскільки офіційно забудовником є "Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні", то відновлювальна вартість за зрубані дерева сплачена не була, бо релігійні організації звільнені від цієї плати.

Рахманін також просить обґрунтувати правові підстави вирубки дерев і чагарників під час карантину а також роз'яснити, чому пріоритет у визначенні статусу ділянки зеленої зони на вул. Глибочицька, 5 було надано забудовникові, а не місцевим жителям. Також він просить поінформувати, чи розглядалася можливість надати забудовнику іншу ділянку для будівництва з метою збереження зелених зон у Києві.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом