У Києві власників квартир на Андріївському узвозі змусять привести до ладу фасади

Фасади історичних будівель на Андріївському узвозі мають бути впорядковані відповідно до чинного законодавства.

Про це заявив директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Нікоряк, передає пресслужба КМДА.

Департаментом буде підготовлено лист на Державну охорону з патрулювання Андріївського узвозу, на Департамент інформаційно-комунікаційних технологій щодо налаштування ракурсу камер спостереження на будинках для забезпечення охоплення всієї вулиці. Також буде проведена спільна робота Департаменту культурної спадщини та Подільської РДА, а саме з КП "Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району. Києва" та власниками квартир у будинках-пам'ятках щодо приведення фасадів пам'яток в їх належне і автентичне утримання.

До злісних порушників застосують норми адміністративного і кримінального впливу за пошкодження пам'яток і їх неналежне утримання.

"Що стосується фасадів, то, в ідеалі і відповідно до законодавства, ні кондиціонери, ні балкони-шпаківні, ні супутникові антени не повинні псувати історичні фасади. Патрулювання ж Муніципальної охорони і нормальна робота камер допоможе в боротьбі з графітчиками і просто хуліганами, які псують фасади історичних будівель", – розповів Нікоряк.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом