У Києві побудують незвичайну енергонезалежну школу

У Києві побудують незвичайну школу, в якій опалення і гарячу воду будуть забезпечувати грунтові теплові насоси.

Про це у четвер, 7 травня, повідомляє офіційний портал Києва.

Так, школа знаходиться за адресою проспект Відрадний 36-В, тут вже виконано 70% робіт. Зокрема, стартували оздоблювальні роботи з укладання плитки та фарбування фасаду. Паралельно будівельники займаються зовнішніми інженерними мережами, а саме: каналізацією і зливоприймальною системою. Крім того, тривають роботи з облаштування ґрунтових теплових насосів, які будуть опалювати і гріти воду за рахунок тепла землі.

"Це буде школа нового покоління з сучасним обладнанням, плануванням навчальних класів та енергозберігаючими технологіями. Тут передбачені гардеробні, просторі спортивні та хореографічні зали, медичні приміщення, читальня. Особлива увага приділяється питанням безпеки та зручності пересування відвідувачів", – зазначила виконуюча обов'язки голови Солом'янської райдержадміністрації Олена Горпинченко.

Також школу обладнають системами пожежної сигналізації та відеоспостереженням, а для зручності відвідувачів і учнів – ліфтами і пандусами.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом