У Броварах управління освіти віддало ділянку під житлову забудову

Управління освіти і науки міської ради Броварів відмовилося від права постійного користування ділянкою і передала її під будівництво багатоквартирного житлового будинку.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби міськради.

"Дозволити управлінню будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури і транспорту Броварської міської ради Броварського району Київської області розробку проєкту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки площею 0,8324 га на вул. Симоненка Василя, 115 зі зміною цільового призначення з "для будівництва та обслуговування будівель навчальних закладів" на "для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з вбудованим дошкільним навчальним закладом", – йдеться на сайті міськради.

Таким чином, забудовник буде зобов'язаний буде побудувати приміщення і для дитячого садку. Разом з тим, за словами освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, тут варто було б побудувати повноцінний дитячий садок, оскільки в місті дошкільні установи практично у два рази переповнені.

Броварів не вистачає дитячих садків
pixabay.com

Як повідомляє "Хмарочос", всього в Броварах 30 закладів дошкільної освіти. З них – 21 заклад комунальної власності та ще два в навколишніх селах, і сім – в приватній.

Горбачов зауважив, що ситуація, яка спостерігається в Броварах – досить поширена для міст-сателітів. Їх щільно забудовують житловими висотками, при цьому на соціальну інфраструктуру мало звертається уваги, що в підсумку позначається на якості життя.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київрада не зміг затвердити скандальний детальний план територій забудови Мінського масиву, незважаючи на те, що рішення двічі ставилося на голосування.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук