Ремонтом Гостинного двору займеться фірма сина екснардепа

Інжинірингова компанія Планета Буд візьметься за ремонт Гостинного двору, який розташований на Контрактовій площі в Києві. Балансоутримувач пам'ятника архітектури "Софія Київська" 30 грудня уклала угоду з фірмою, про що повідомляється на сайті системи "prozorro".

Ремонтні роботи коштуватимуть 33,2 млн гривень. До весни проведуть протиаварійні роботи. Виконають підготовчі та демонтажні роботи, спорудять покрівлю, покриття та парапет по периметру, розчистять внутрішній двір, покриють плівкою внутрішні фасади, підготують металеві конструкції, облаштують тимчасові опорні ліси, освітлення, системи охоронної сигналізації та відеоспостереження, комплексну трансформаторну підстанцію.

Закупівлю провели за переговорною процедурою, без торгів з огляду на стан будівлі. Співробітники метрополітену ще у 2020 році виявили, що біля Гостинного двору з'являються провали, в яких збирається вода. Потім ця вода проникає та підтоплює метро. З огляду на ці обставини існує реальні ризики обвалення пам'ятки архітектури. Постраждати може й столичний метрополітен.

Згідно з даними порталу YouControl, ТОВ "ІК Планета Буд" було засновано майже 6 років тому. Засновником та бенефіціаром є Сергій Мошенський. Як повідомляють "Наші гроші", він є сином Валерія Мошенського, власника столичного будівельного холдингу "Група компаній "Планета" та колишнього народного депутата.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, першочерговими протиаварійними роботами займалася компанія "Макропроект". Кошторис становив 3 млн гривень. Раніше у КМДА заявляли, що до плачевного стану будівлі призвела бездіяльність Міністерства культури.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом