Проєкт Генплану Києва: кількість спортивних об'єктів збільшиться у два рази

Проєктом Генерального плану Києва заплановано збільшення кількості масових спортивних та фізкультурно-оздоровчих споруд загальноміського та місцевого рівня майже вдвічі.

Про це повідомили в комунальній організації "Київгенплан".

Намічено будівництво Центру олімпійської підготовки з водних видів спорту – водно-спортивного стадіону на Трухановому острові, водного стадіону у затоці Оболонь, а також Київської міської спортивної та реабілітаційно-оздоровчої бази олімпійської та паралімпійської підготовки.

Розробники проєкту пропонують побудувати в кожному районі міста універсальні спортивні комплекси, а в житлових кварталах (мікрорайонах) – приміщення для фізкультурно-оздоровчих занять площею 156,9 тис. кв. м, спортивні зали загального користування (125,3 тис. кв. м площі підлоги), включаючи приміщення реабілітаційного призначення, а також криті і відкриті басейни загального користування (115,3 тис. кв. м).

Крім того, заплановано будівництво у кожному мікрорайоні Києва багатофункціональних відкритих спортивних майданчиків, спортивних споруд з комплексом тренажерів, майданчиків для ігрових видів спорту.

На територіях рекреаційних лісів, прилеглих до житлової забудови, на Дніпровських островах і в прибережних зонах розробники Генплану пропонують створити спортивні парки. У планах також – будівництво спортивних об'єктів міського значення для підготовки спортсменів високого класу і проведення змагань національного та міжнародного рівня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, проти проєкту Генерального плану Києва була подана петиція, автори якої вважають, що розробка велася з грубими порушеннями законодавства і з ознаками корупції.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

62

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом