Помічник нардепа-втікача захопив ділянку на Трухановому острові у Києві

Голові громадської організації "Клуб "Козак" Яну Марченку висунули підозру в самозахопленні ділянки та незаконному будівництві на Трухановому острові в Києві. Відомо, що Марченко також є помічником нардепа-втікача від ОПЗЖ Тараса Козака.

Як повідомляє 368 Media, правоохоронні органи порушили кримінальну справу за статтею 197-1 КК (самовільне захоплення земельної ділянки та самовільне будівництво). Слідчі з'ясували, що помічник народного обранця, не маючи жодних дозвільних документів, встановив впритул до Десенки паркан, обмеживши тим самим для киян доступ до водойми.

До того ж на захопленій території було збудовано пірс, об'єкти спортивного призначення, змонтовано трансформатор, облаштовано проїзди для транспорту. Своєю чергою столична влада заявляє, що дозволів на проведення будівельних робіт не видавали. За приблизними підрахунками площа захопленої території – близько 1,5 гектарів. Збитки від незаконних дій оцінили у 5 млн гривень. Яну Марченку вручили підозру за ч. 2 ст. 197-1 КК.

За даними видання, Клуб "Козак" використовує ділянку з 2001 року. Київрада погодила місце розташування спортивно-оздоровчого комплексу та уклала з організацією договір резервування земельної ділянки на 3 роки. Проте термін договору вже давно минув. Також стало відомо, що у 2019 році соратники нардепа Віктора Медведчука із приватного охоронного агентства "Шторм" облаштували на Трухановому острові у Києві базу, перекривши доступ до Дніпра. На зайнятій ділянці знаходяться двоповерхова житлова споруда, спортмайданчик та брезентовий намет, на зразок військовий.

За даними порталу YouControl, власниками Клубу "Козак" є Олександр Шевельов, Олександр Литвинов та Юрій Палій. Своєю чергою Палія та Литвинова пов'язують із Віктором Медведчуком та Григорієм Суркісом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом