На Святошино відновлять і додатково утеплять вигорілу висотку. Фото

У Святошинському районі Києва розпочали відновлення шістнадцятиповерхового житлового будинку на вулиці Чорнобильській, у який поцілили ракетою російські окупанти. Під час ремонту будинок також додатково утеплять.

Про це розповів столичний мер Віталій Кличко, повідомляє пресслужба КМДА.

За його словами, у будинку 126 квартир, вибух ракети спровокував масштабну пожежу, внаслідок якої повністю вигоріли 64 квартири, ще 62 постраждали різною мірою.

Під час обстеження експерти встановили, що несуча конструкція будинку не постраждала, її можна відновити. Сьогодні будівельники вже взялися до роботи: спочатку будуть демонтовані пошкоджені елементи, потім замінені на нові.

"Розробляємо проєктно-кошторисну документацію з ремонту або заміни пошкоджених конструкцій. Відбуваються роботи також і по відновленню електро- та газопостачання. Будинок утеплять та відновлять за всіма сучасними стандартами", - додав Кличко.

Він також розповів, що відновлювальні роботи сьогодні проводяться на 11 пошкоджених житлових об'єктах. Найбільших пошкоджень зазнали окремі будинки у Святошинському, Оболонському та Шевченківському районах. Загалом у Києві росіяни пошкодили 636 інфраструктурних об'єктів та житлових будинків. Згідно з критеріями уряду та затвердженою програмою робіт, у Києві насамперед обстежать та відновлять 360 об'єктів. Серед них: 52 навчальні заклади, 15 об'єктів охорони здоров'я, 5 закладів соціального захисту, 89 об'єктів житлово-комунального господарства, 12 закладів культури, 196 житлових будинків та 1 адміністративна будівля.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше уряд виділив із резервного фонду на відновлення Києва 200 млн гривень для ліквідації наслідків ракетних та артилерійських ударів по столиці російськими окупантами. Ще 600 млн виділять із бюджету Києва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

147

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом