Мін'юст повернув Києву 74 гектари на Осокорках

Мін'юст скасував рішення приватного нотаріуса, який надав право постійного користування земельною ділянкою площею 74,4 га біля озера Тяглі на Оскорках у Києві компанії "Агрофірма Зодіак".

Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Зазначається, що "чорному реєстратору" скасували доступ до Держреєстру прав на нерухоме майно. "Він більше не зможе протиправно реєструвати права на майно", - розповіли у мерії.

Раніше Департамент земельних ресурсів встановив, що нотаріус передав у постійне користування ділянку біля озера Тягле у Дарницькому районі.

"Особливо зухвалим є те, що це рішення винесено на підставі Державного акта, виданого у 1946 році Виконавчим комітетом Києво-Святошинської районної Ради депутатів трудящих у вічне користування землею сільськогосподарської артілі імені Ворошилова. При цьому право комунальної власності одночасно із похідним правом, як того вимагає закон, нотаріус забув зареєструвати", - повідомили у КМДА.

Зазначається також, що "Агрофірма Зодіак" не належить до суб'єктів, які можуть набувати права постійного користування земельною ділянкою. Сама ж ділянка належить до комунальної власності територіальної громади міста.

За даними YouControl, співзасновниками "Агрофірми Зодіак" є Михайло Твердохліб та Максим Гришко. Раніше бенефіціаром компанії був бізнесмен Василь Хмельницький. Також компанію пов'язують із колишнім народним депутатом Віктором Пилипишиним.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада Києва заявила, що підтримає ініціативу громадської організації "Національний парк збереження та збагачення флори та фауни "Осокорки" щодо створення парку "Осокорки" біля озера Тягле. Площа парку має становити близько 300 гектарів. Таким чином територію парку хочуть зменшити у 2 рази з 650 гектарів, а саму громадську організацію вважають фейковою, оскільки вона була створена лише кілька тижні тому, згідно з офіційними документами і створена для того, як вважають активісти, щоб заплутати киян.

Крім того, як з’ясував юрист Георгій Могильний, за місяць до створення громадської організації ділянку площею 74,4 га віддали "Агрофірмі Зодіак".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом