"Коли постукали з дна". Киян обурили нові платні парковки

У різних районах Києва, зокрема і спальних, встановили вздовж вулиць платні парковки, що викликало шквал обурень з боку киян.

Наприклад, вулиці на Позняках віднесли до третьої зони, і тепер залишити там автомобіль коштуватиме 5 грн за годину. Тут повністю платними стали вулиці Урлівська, Анни Ахматової, Олени Пчілки. Також платні паркомісця з'явилися на проспекті Григоренка, 24-28, вулицях Срібнокільській (від ТРЦ Аркадія до вул. Княжий Затон) і Драгоманова (від вулиці Анни Ахматової до Здолбунівської). Парковка вважається платною з 8:00 до 22:00. В день це коштуватиме 70 гривень.

Якщо водії відмовляться платити, їм загрожує штраф у розмірі 20-кратної вартості однієї години стоянки. При повторному порушенні – штраф зросте до 680 гривень.

В Оболонському районі платною стала парковка уздовж ТРЦ "Dream Town".

"Вдумайтеся, за 1 годину доведеться платити аж 25 гривень!!! На черзі платні парковки у дворах. Все провернули "за сприяння мера Кличка", – йдеться у повідомленні пабліку "Життя Оболонського району".

У Києві стала платною парковка вздовж вулиць
pixabay.com

Журналіст Денис Безлюдько зауважив, що введення платного паркування у спальних районах суперечить європейському досвіду, "на який посилаються шахраї, найняті ними боти та інші "урбаністи". Крім того, місцеві жителі завжди мають пільги в цьому питанні".

"Вулиця Урлівська, на якій ввели плату за паркування 5 грн/год з 8-00 до 22-00 в будні дні, згідно з офіційною відповіддю КМДА з приводу ремонту ям, не перебуває на балансі міста. Відповідно, займатися рекетом чиновники тут не можуть", – додав він.

Обурюється від нововведень столичної влади і депутатка "Слуги народу", заступниця голови містобудівного комітету ВРУ Олена Шуляк. За її словами, вона не очікувала, що у дворах введуть платну парковку.

"Той момент, як-то кажуть, коли "постукали з дна". Не очікувала, що у дворах мого району вводитимуть платні парковки для людей, які там живуть. Що далі? Штрафи для людей, які переїхали жити в столицю з інших областей?", – написала вона на своїй сторінці у соцмережах.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за словами очільника Інспекції з паркування КМДА Дмитра Рахматулліна, земля у більшості будинків в Києві належить місту. Він нагадав, що ця земля коштує "скажених грошей", а найчастіше у дворах житлових будинків паркуються крім місцевих жителів і співробітники сусідніх офісів.

Так, найдорожчий тариф буде в центрі столиці – 35 гривень на годину, 25 гривень коштуватиме залишити машини в наближених до центру районах, і по 5 гривень за годину мають заплатити водії за припарковані авто в спальних районах столиці.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук