Кличко пообіцяв уберегти Протасів Яр від забудови

Протасів Яр у Києві залишиться зеленою зоною на згадку про загиблого на фронті активіста Романа Ратушного, який боровся із забудовою цього району.

Про це повідомив мер Віталій Кличко під час прощання із загиблим Героєм 18 червня.

"Він був досить активним у відстоюванні інтересів зелених зон. Протасів Яр був його проєктом. Можу сказати, що на згадку про Романа ми зробимо все, щоб відстояти, щоб Протасів Яр залишився зеленою зоною відпочинку киян. Це буде гарна пам'ять про нього", - наголосив очільник міста.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, 24 грудня 2021 року рішення Київради про повернення статусу зеленої зони парку Протасів Яр (Солом'янський район) було підтримане Верховним Судом України. Відповідно будь-яке будівництво на цій території – заборонено.

Компанія "Бора" уклала договір оренди на 5 років, потім договір оренди було продовжено ще на 10 років до 22 серпня 2017 року, але будівництво так і не розпочалося. Як відомо, по вулиці Миколи Амосова компанії "Бора" та "Дайтона Груп" збиралися звести ЖК Tourbillon. Проте суд дійшов висновку, що договір оренди землі мер Києва Леонід Черновецький уклав без затвердження Київрадою, тому є нікчемним. Забудовники в суді стверджували, що вже уклали інвестиційні договори, у тому числі і з фізособами майже на 93 млн гривень, але рішення все одно було прийнято не на їхню користь.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

99

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом