Депутати Одеської облради дозволили орендарям викупити палац Лідерса

Одеська облрада дозволила орендарям викупити десятки будівель, серед яких зустрічаються і пам'ятники архітектури національного значення.

Як повідомляє Думська, такі рішення депутати прийняли під час сесії, яка відбулася в понеділок, 10 серпня. Проєкт рішення вніс з голосу позафракційний депутат Олексій Кобильніков, і колеги його підтримали, додавши низку об'єктів до переліку об'єктів приватизації та схваливши, власне, приватизацію.

У цей список потрапив палац Лідерса – пам'ятка архітектури національного значення на Ланжеронівській, 3.

"Будівлю загальною площею 2148, 5 кв. м. дозволили викупити орендарю – ТОВ "Школа Мистецтва Афіна Паллада". Там уже кілька років знаходиться приватна школа "Лідерс", що належить дружині депутата Одеської облради від ОПЗЖ Віктора Баранського, а віднедавна і центральна приймальня проросійської політсили. Орендар зробив у палаці ремонт, або так звані невід'ємні поліпшення, що і дозволило претендувати на викуп без конкурсу", – зазначає видання.

Також на вчорашній сесії депутати дозволили викупити орендарям 170,4 кв.м. нежитлових приміщень на Неждановій, 32; будівлю та споруду у провулку Павла Кравцова, 2а; нежитлові приміщення загальною площею 97,8 кв.м на Суднобудівній, 1, підвал та перший поверх загальною площею 117, 3 кв.м на Бєлінського, 2/1 та 127 кв.м. підвалу на Дерибасівській, 12.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

51

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом