Фонд держмайна виставив на продаж готель "Козацький" у центрі Києва

1 хв


Фонд держмайна виставив на продаж готель "Козацький" на Майдані Незалежності у Києві за 155,5 млн гривень. Аукціон проведуть в системі Prozorro 18 липня 2024 року, повідомила пресслужба ФДМ.

"Козацький" – 3-х зірковий готель, який має вісім поверхів, 126 діючих номерів, ресторан, кав'ярню, парковку, 5 залів для проведення конференцій та банкетів. З деяких кімнат відкривається надзвичайний вигляд на центральну площу Києва.

Готель працює погано, попри своє вдале розташування. У 2021 році він отримав менше ніж 1 млн гривень чистого прибутку, а у 2022 році отримав збитки у понад 8 млн гривень.

Нагадаємо, що у 2020 році на початку пандемії коронавірусу в готелі проходили обсервацію люди, які повернулися з-за кордону. Згодом відвідувачі тікали звідти через погані умови проживання.

У лютому 2024 року Кабінет міністрів забрав готель "Козацький" у Міністерства оборони та передав Фонду держмайна для приватизації. У березні голова ФДМ Віталій Коваль заявив, що державні готелі "Україна" та "Козацький" можуть стати флагманами приватизації у 2024 році.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у квітні цього року Кабінет міністрів включив до списку об’єктів великої приватизації державної власності держпідприємство "Готель "Україна". Його можуть виставити на продаж наприкінці цього літа або у третьому кварталі 2024 року. Оцінюють готель у понад 1 млрд грн.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

860

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом