ФДМ просить відтермінувати введення модуля електронної довідки щодо вартості нерухомості

Фонд держмайна України (ФДМ) може відкласти запуск другого етапу створення Єдиної бази даних оцінки – модуля автоматичної довідки про вартість нерухомості до 1-го грудня.

Про це написав глава Фонду Дмитро Сенниченко у себе в Facebook.

"У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №3565, яким відтерміновується введення в експлуатацію програмного забезпечення Єдиної бази даних звітів про оцінку до 1 грудня 2020 року", - повідомив Сенниченко.

За його словами, відповідно до закону, введення системи заплановано на 1 липня, однак через нестачу державного фінансування необхідно якомога швидше прийняти зміни до закону щодо термінів введення системи, щоб уникнути правової невизначеності.

Крім того, згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, через рекордні терміни реалізації сервісу внесення інформації до Єдиної бази звітів про оцінку у розробників було недостатньо часу для тестування системи, що призвело до виявлення низки недоліків, що перешкоджають безперебійній роботі сервісу.

Раніше, у квітні-2020 року, ФДМ просив відстрочити запуск модуля електронного визначення оціночної вартості на осінь-2020. Як повідомлялося з посиланням на Сенниченка, після скорочення держфінансування ФДМ вдалося заручитися підтримкою міжнародних донорів і розробити технічне завдання.

Відзначимо, що зазначений закон зобов'язав ФДМ з 1 липня поточного року забезпечити функціонування в складі Єдиної бази даних звітів про оцінку модуля електронного визначення оціночної вартості, сервісу послуги електронного визначення оціночної вартості і автоматичного формування електронних довідок про оціночну вартість об'єкта нерухомості. Крім того, до цього ж терміну Фонд повинен забезпечити передачу державі прав інтелектуальної власності на Єдину базу даних звітів про оцінку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом