Єврокомісія продала за 900 млн євро будівлі у "європейському кварталі" у Брюсселі

1 хв

Єврокомісія продала уряду Бельгії 23 офісні будівлі в "європейському кварталі" в Брюсселі, де розташовано найбільше офісів Євросоюзу. Про це повідомили на порталі Єврокомісії.

Офіційними покупцями виступил Бельгійський суверенний фонд добробуту (SFPIM). Він придбав будівлі за 900 млн євро. 

"Завдяки цьому продажу ми продовжуємо модернізовувати та озеленювати Брюссель. Продаж допоможе нам досягти наших цілей щодо скорочення кількості будівель на 50% і площі на 25%. Це також має сприяти трансформації "європейського кварталу", даючи нове життя будівлям, які ми продаємо", — зазначив Йогганес Ган, комісар Європейського Союзу з питань бюджету.

В повідомленні йдеться, що ця операція зробить "європейський квартал" сучаснішим, привабливішим і зеленішим районом. А також дозволить створити простір, де офісні будівлі будуть гармонійно співіснувати з житловими приміщеннями, магазинами й місцями відпочинку.

Спершу компанія SFPIM займеться модернізацією будівель, після чого їх виставлять на продаж. Також цей продаж допоможе федеральному уряду розміщувати та закріпляти європейські установи у Брюсселі, а також перетворити місто на ще більш інтернаціональну, сучасну й зелену столицю Бельгії.

Після рішення Єврокомісії продати 23 свої будівлі, у 2023 році було оголошено тендер, який пройшов у два етапи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше у 2022 році Єврокомісія виділила найбільшу суму призначену для одного міста — Львова. Єврокомісія підписала з мерією Львова угоду, щодо виділення 19,5 млн євро на будівництво житла для переселенців та постраждалих від російської агресії.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

308

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом