Естонський досвід модернізації житла застосують у трьох містах України

1 хв

Українська влада збирається застосувати естонський досвід для розв'язання питання реновації багатоквартирних будинків у Миколаєві, Харкові та Житомирі. Про це розповіла заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська під час 11-ї Балтійської житлової конференції, повідомило Міністерство інфраструктури.

За словами чиновниці, насамперед йдеться про впровадження реформи житлової політики, яка передбачена Ukraine Facility PLAN та Планом дій уряду. Зараз Україна вивчає естонський досвід в процесі підготовки змін до законодавства, що врегульовує управління житловим фондом.

Проєкт передбачає вивчення досвіду естонців в комплексній реконструкції, термомодернізації та управлінні багатоквартирними будинками та розробці проєктів з реновації шести житлових будинків у трьох українських містах: Миколаєві, Харкові та Житомирі.

Також Козловська обговорювала з міністром інфраструктури Естонії Владіміром Свєтом питання подальшої співпраці щодо поводження з відходами від руйнування, подолання наслідків руйнувань у сферах житлової та енергетичної інфраструктури, застосування Єврокодів при будівництві та обміну досвідом у відновленні памʼяток архітектури. 

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше у Верховній Раді почали вивчати європейський досвід для розв'язання проблеми застарілого житлового фонду. Також у  грудні 2022 року Київрада затвердила програму комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житла.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

1.4т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом