Для відновлення України створять спеціальний банк

Українська влада спільно з іноземними партнерами працює над створенням банку розвитку, який допоможе відбудувати нашу країну після перемоги у війні з росією.

Про це заявив заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма, повідомляє Liga.net.

За його словами, останні інструменти банку знаходяться на фінальній стадії розробки і незабаром будуть презентовані громадськості. Для довгострокових проєктів відновлення, Україні потрібен доступ до великих фондів, приватного капіталу, різних комерційних банків. Як зазначив представник Офісу президента, країна потребує принципових структурних реформ, насамперед у частині верховенства права та антикорупції. Тому Україна має дати базовий канал фінансування проєктів з відновлення.

"Ми зараз працюємо з нашими міжнародними партнерами – BlackRock та JP Morgan – над формуванням банку розвитку або фонду розвитку, які стануть першим локомотивом інвестицій у перші десятки-сотні проєктів і допоможуть відкрити Україну для всього світового бізнесу", - розповів чиновник.

Як оцінили в KSE Institute, станом на грудень 2022 року прямі збитки інфраструктури України через повномасштабні воєнні дії сягають 137,8 млрд доларів. Збитки від руйнувань житлового фонду оцінюються в 54 млрд доларів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, парламентарі розробляють законопроект про компенсації за зруйноване житло. Однак, наголошується, компенсації здійснюватимуться не грошима, а цільовими коштами, які можна буде витратити на квадратні метри. Їх почнуть видавати, як тільки документ стане законом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

187

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом