Для переселенців почався прийом заяв на отримання пільгової іпотеки

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву з понеділка, 17 травня, розпочав приймати заяви про надання пільгових іпотечних кредитів.

Як йдеться у повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, фінансуватися програма буде за рахунок грантових коштів уряду Німеччини, що надаються через банк розвитку KfW. За словами керівника з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислава Баніка, всього Україна отримала від німецького банку 25 млн євро.

Претендувати на отримання гранту можуть переселенці, учасники АТО та ООС. Як повідомили у Держмолодьжитлі, в разі, якщо кандидати заперечують проти внесення їх заяв в новий реєстр або вони не відповідають встановленим порядком вимогам, такі кандидати мають повідомити про це і звернутися до фонду з відповідною заявою, складеною у довільній формі. У разі, якщо кандидати зареєстровані в декількох регіональних управліннях, тоді вони мають визначитися, в якому саме регіоні вони хочуть отримати кредит, що буде відображено в новому реєстрі, і повідомити в будь-яке з регіональних управлінь про прийняте рішення відповідною заявою. Подати таку заяву в Держмолодьжитло можна до кінця робочого дня 17 червня.

Переселенці можуть стати учасниками пільгової іпотечної програми

Баник розповів, що 16 липня відбудеться розіграш серед претендентів на отримання кредиту. До цього моменту заявки прийматимуться на порталі "Дія". У розіграші також візьмуть участь близько 18 тисяч переселенців, зареєстровані в реєстрах як учасники програм Держмолодьжитла.

За умовами програми, кредит видається терміном на 20 років під 3% річних. Об'єктами кредитування можуть бути квартира або будинок, прийняті в експлуатацію не більше 35 років тому.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у 2020 році на фінансування програми "Надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам антитерористичної операції і/або учасникам проведення операції Об'єднаних сил на придбання житла" з держбюджету виділили 14,6 млн грн. Фінансування стало можливим завдяки коштам, які надійшли у якості повернення кредитів, отриманих громадянами у 2019 році.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук