Для Новосілок під Києвом розроблять Генплан

1 хв

Виконавчий комітет Боярської міської ради оголосив тендер на створення Генплану для села Новосілки у Фастівському районі під Києвом. На це виділили 1,8 млн гривень, йдеться в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Роботи мають провести до кінця 2024 року. У технічному завданні наведено перелік проєктних рішень, які необхідно передбачити під час розроблення містобудівної документації. Зокрема переможець тендеру має виконати аналіз сучасного стану територій, визначити наявні планувальні обмеження і можливість скорочень інших, дослідити ресурсний потенціал земель. Також він повинен врахувати раніше розроблену містобудівну документацію, виконати прогноз розвитку села та провести розрахунок об’єктів громадського обслуговування.  

Орієнтовна площа в межах території проєктування складає 2250 га. Пакет містобудівної документації у громаді хочуть отримати до 31 грудня 2024 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, часто до створення Генпланів українських міст влада залучає іноземні організації. Так у 2023 році у Миколаєві новий Генплан почали реалізувати під егідою Європейської економічної комісії ООН. До унікального проєкту #UN4Mykolaiv залучили найкращих світових архітекторів та фахівців із містобудування.

Роботи почали проводити за такими стратегічними напрямками: житловий мікрорайон, культура та спадщина, промисловість та набережна, інноваційний район, зелені та громадські простори.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

541

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом