Директора департаменту КМДА судитимуть за махінації з нерухомістю

1 хв

Солом’янська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора одного з Департаментів КМДА та двох оцінювачів. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Чиновників судитимуть за фактами службової недбалості та зловживання службовими повноваженнями, а також складання підробленого офіційного документу під час приватизації нерухомості.

Як з’ясувалося, у 2017 року Департамент комунальної власності КМДА та благодійна організація “БФ “Фонд збереження історичної спадщини” уклали договір оренди нежитлового приміщення загальною площею 168 кв м, на проспекті Академіка Глушкова, 1. За сприяння директора департаменту Андрія Гудзя орендар незаконно  приватизував цю нерухомість та згодом передав у приватну власність підконтрольній компанії “Паркпоінт”. Ця фірма внесла недостовірні відомості у офіційні документи, внаслідок чого бюджет міста втратив близько 350 тисяч гривень.

За даними ЗМІ, з благодійним фондом "Фонд збереження історичної спадщини" пов’язані  депутатки фракції ЄС в Київраді Ольга Чайка та Людмила Ковалевська, а також заступник директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до змін клімату КМДА Євген Чугаєв.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у липні Київська міська прокуратура оголосила про підозру чиновникам, які дозволили приватизувати комунальне приміщення за заниженою вартістю.

Слідчі встановили, що оцінювачі умисно належним чином не оглянули об'єкт нерухомості та внесли у звіт про оцінку недостовірну суму у понад 330 тисяч гривень. 
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

970

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом