Десяткам будинків Аркади можуть відключити світло через борги

Десяткам будинків Аркади загрожує повне відключення від електропостачання через борги, що накопичилися.

Про це у четвер, 17 вересня, повідомили в пресслужбі КМДА.

27 будинків житлових комплексів ПАТРІОТИКА, ЕВРИКА та ще 5 будинків, що обслуговує ТОВ "Аркада-Житлосервіс", через борги обслуговуючих компаній за електропостачання під загрозою повного або часткового відключення. Столична влада відзначила, що, якщо ситуація не зміниться, постачання електроенергії протягом 90 днів буде здійснювати Постачальник Останньої Надії (ПОН), а вже після зазначеного терміну, за відсутності іншого постачальника, подача електроживлення припиниться.

Всі рахунки будівельних компаній, пов'язаних з будівництвом ЖК ПАТРІОТИКИ і ЖК ЕВРИКА, заблоковані. Після чого ТОВ "Будеволюція" не сплатило авансовий платіж "Ясно" (ТОВ "Київські енергетичні послуги"), що призвело до розірвання договору про постачання електричної із забудовником з 1 вересня 2020.

Список будинків, яким постачання електроенергії здійснює ПОН:

  • "Верховина" – № 25, вул. С. Русової, 7;

  • "Горинь" – № 29, вул. С. Русової, 3-В;

  • "Світязь" – № 30, вул. С. Русової, 5-Б;

  • "Дерибасівській" – № 31, вул. С. Русової, 7-Г;

  • "Полонина" – № 17, вул. Б. Гмирі, 16-А.

До КМДА також звернулися компанії: ТОВ "Аркада-Житлосервіс", ТОВ "Луч-С" і ТОВ "Управсервісголосієво", які обслуговують будинки ЖК ПАТРІОТИКИ і ЖК ЕВРИКА, з інформацією, їх рахунки були також відкриті в банку Аркада та заблоковані із введенням тимчасової адміністрації.

Сумарно на рахунках обслуговуючих компаній заблоковано понад 3 млн грн, які раніше зібрали з мешканців за обслуговування будинків і прибудинкових територій. Ситуація ускладнюється тим, що частина квартир не має прямих договорів, і гроші, зібрані раніше воду, опалення, електропостачання, також заблоковані в банку Аркада.

Крім цього, на обслуговуванні ТОВ "Аркада-Житлосервіс" перебувають 5 будинків, які хоч не будував банк Аркада, але їх відключать від послуг: зокрема, на: вул. А. Аболмасова, 6 і 7; вул. Маршала Малиновського, 4-В; вул. Гарматній, 31-А; вул. Л. Курбаса, 7-Б.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, слідчі Нацполіціі повідомили про підозру у привласненні 50 млн грн президенту столичного банку Аркада Костянтину Паливоді. За даними слідства, Паливода вкрав гроші, внесені інвесторами на будівництво житлових комплексів ЕВРИКА і ПАТРІОТИКА в Києві.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

104

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом