Демонтаж фасаду кінотеатру "Україна": Мінкульт не надавав дозволів

Будівельні роботи у приміщенні столичного кінотеатру "Україна", що знаходиться на вулиці Городецького, 5, ведуться незаконно.

Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики, передає "Київ.Media".

Зокрема, у відомстві коментуючи проведення робіт у кінотеатрі, зазначили, що у них відсутня будь-яка інформація про будівництво за цією адресою. Відповідно, Мінкульт не надавав дозволів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівельні роботи в кінотеатрі розпочалися вранці 4 січня. Будівлю обгородили будівельним парканом, проте інформаційний стенд не встановлено. За словами будівельників, тут мають розпочатися роботи з часткового демонтажу фасаду.

Своєю чергою, у Департаменті благоустрою КМДА повідомили, що тут проводиться капітальний ремонт. Столична влада уточнила, що власники будівлі оформили дозвільні документи та картку на тимчасове порушення благоустрою.

Проте, варто зазначити, що проведення будь-яких будівельних робіт в історичному ареалі столиці потрібно погоджувати з Мінкультом, чого, як бачимо, зроблено не було.

Раніше на опублікованих в інтернеті візуалізаціях оновленого кінотеатру було показано, що, ймовірно, тут буде казино. Кінотеатр "Україна" відомий тим, що у ньому відбулася прем'єра фільму Сергія Параджанова "Тіні забутих предків".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

154

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом