Чому будівлю на площі Міцкевича у Львові вдруге не змогли продати

1 хв


У Львові вдруге скасували аукціон з продажу будівлі “Укрексімбанку” на площі Міцкевича, 4. Про це йдеться на порталі Open.Market.

Сім учасників не допустили до торгів через несплату гарантійного внеску, який становив 21,5 млн гривень. Стартова ціна складала 430,7 млн гривень. Загальна площа будівель “Укрексімбанку” становить 7108 кв,м.

Нагадаємо, що минулі торги з продажу “Укрексімбанку” відбулися 9 січня 2024 року. Тоді стартова ціна будівлі складала 373,6 млн гривень, а в аукціоні брали участь 13 учасників. Десять учасників не допустили до торгів через несплату гарантійного внеску, який становив 18,7 млн гривень. Переможець аукціону мав купити будівлю за 412 млн гривень, але результати торгів скасували.

На продаж виставили дві банківські споруди. Одна із них — 5-поверхова адміністративна будівля із мезоніном та підвалом, розташована на першій лінії забудови. Вона має декілька вхідних груп як з фасаду, так і з інших боків та складається з офісних приміщень, допоміжних приміщень та санвузлів. Також на аукціон виставили технічний блок, де на першому поверсі розташовані трансформаторна та котельня. 

Раніше за польських часів в будинку були готель “Європейський”, готель “Французький”, видавництво “Культура і мистецтво”, Академічна книгарня, міжнародне транспортне підприємство Освальда Раппопорта, спілка “Салон пластиків”, друкарня Кюблера, магазин електротехнічних товарів Добжанського і ювелірний магазин Яна Яжини. А за часів СРСР — готель “Україна” та кафе. У 2006 році в будівлі відкрили центральний офіс “Укрексімбанку”.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше у Києві намагались продати торговельно-розважальний центр "Магелан", розташований на проспекті Академіка Глушкова, 13б. Аукціон завершили аж з 18 разу. За актив змагалися 3 учасники, у ході торгів вартість активу зросла з 448,47 млн гривень до понад 620 млн гривень. У результаті перемогло сільськогосподарське підприємство "Птицеплемзавод "Коробівський".

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

1.2т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом