Чиновників ДАБІ спіймали на схемі з видачею дозволів

СБУ розкрила злочинну схему, учасниками якої були чиновники Державної архітектурно-будівельної інспекції, які видавали дозвільні документи і сертифікати на введення житлового комплексу в експлуатацію.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Як вдалося з'ясувати, посадові особи ДАБІ використовували підконтрольні комерційні компанії, які виступали посередниками в схемі. Через них забудовники "домовлялися" з чиновниками і отримували довгоочікувані дозволи.

В СБУ повідомили, що в злочинну групу входили як колишні працівники будівельної інспекції, так і діючі. Також, як з'ясувалося в ході слідства, її учасниками були і співробітники інших держструктур.

"Чиновники ДАБІ з порушенням чинного законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил видавали дозволи на початок будівельних робіт, сертифікати готовності введення об'єкта в експлуатацію", - повідомили в пресслужбі.

В експертному висновку йдеться, що дії держслужбовців були потенційно небезпечними для життя людей.

Під час обшуків в офісі та за місцем проживання підозрюваних було вилучено документацію та інші докази, що підтверджують протиправну діяльність. Слідство у даній справі триває.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше СБУ припинила незаконні махінації із землею майже на мільярд гривень. Так, в Києві з територіальної власності незаконно вивели 24 земельні ділянки загальною площею близько 400 га. За фактом було розпочато кримінальне провадження.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом