Чернечому лісу під Києвом загрожує вирубка через будівництво котеджного містечка

Під Києвом пройшов протест, на якому 300 осіб, включно з артистами Павлом Зібровим і Русланою Лижичко вимагали зупинити вирубку Чернечого лісу нібито під забудову котеджного містечка.

Як повідомляє Liga.net, будівництво має розпочатися на 19 гектарах лісу, на цій ділянці дерева можуть вирубати на догоду новим будинкам. Чернечий ліс знаходиться в 5 км на південь від столиці, між селами Ходосівка і Лісники. Він перебуває у розпорядженні Боярської лісодослідної станції.

Як стало відомо, Ходосівська сільрада надала компанії "Топаз-електронікс" ділянку в оренду терміном на 49 років. Тут мали побудувати базу відпочинку з виходом до озера. Але будівництво в підсумку так і не почалося і землю передали новому орендарю – компанії "Ходосівські системні інвестиції". Представники фірми розробили і представили проєкт нового котеджного містечка на цій ділянці.

При цьому забудовник запевняє, що масового знищення зелених насаджень на ділянці не буде. Але місцеві жителі не вірять цьому і бояться, що компанія таки вирубає ліс. Юрист Олексій Наумов, який представляє інтереси активістів, впевнений, що сільрада порушила закон, оскільки не мала прав віддавати в оренду державне майно. Він не виключає, що з порушеннями могли відбуватися і зміни договорів орендарів.

Як повідомляє видання, заснували "Ходосівські системні інвестиції" Ігор Завіновський, Рой Буберман і ТОВ "Група Системні інвестиції". Рой Буберман в свою чергу є співзасновником компанії White Wood Investments. Він інвестор з Ізраїлю. Заснували системні інвестиції – українці Сергій Мушенко, Олександра Михайличенко і латвієць Михайло Тєлєжко. Як повідомляється, Ігор Завіновський очолює правління компанії "Кривий Ріг Цемент", яка у свою чергу належить компанії Concorde Capital Ігоря Мазепи і недавно інвестувала у видобуток бурштину.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще одна масова вирубка лісу проходить у Пущі-Водиці на ділянці площею в 21 га. Тут збираються побудувати цілий житловий квартал. При цьому у працівників при собі є лише акт обстеження зелених насаджень, виданий "Київзеленбудом". Екснардеп Ігор Луценко вважає, що ця вирубка може стати наймасовішою за останні 15 років.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

91

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом