Чергова схема Аркади: з будівельного фонду вивели майже 23 млн

Нову підозру було повідомлено експрезиденту банку "Аркада" Костянтину Поливоді щодо розтрати десятків мільйонів гривень з фонду фінансування будівництва.

Про це повідомили у середу, 11 лютого у Київській міській прокуратурі.

Як з'ясувало слідство, Паливода залучив до своєї схеми дві юрособи та за допомогою них організував розтрату коштів фонду фінансування будівництва. Гроші надійшли на рахунки двох фірм, які були пов'язані з банком.

"Реалізували дві програми лояльності з залученням коштів фондів фінансування будівництва. Через невиконання юрособами умов акційних програм банк розірвав договори інвестування і безпідставно повернув їм 22,7 млн грн. Це в 10 разів більше тих грошей, які вони інвестували", - розповіли представники прокуратури.

Так, главі банку "Аркада" повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Відзначимо, що Паливода знаходиться під домашнім арештом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше у справі банку Аркада прокуратура оголосила про підозру трьом новим особам. На думку слідства, вони допомогли Костянтину Паливоді привласнити 50 млн гривень. В ході слідства було з'ясовано, що Аркада і підконтрольна комерційна фірма уклали фіктивний контракт на 50 млн гривень, а щоб його забезпечити передали неіснуюче обладнання.

Раніше також Печерський райсуд Києва прийняв рішення зняти арешт з головного офісу неплатоспроможного банку "Аркада", а також з ділянки землі під ним.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

52

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом