Через "Дію" тепер можна додати знищену нерухомість до міжнародного Реєстру збитків

1 хв

У "Дії" зʼявився новий сервіс, де можна подати заяву до міжнародного Реєстру збитків про знищену або пошкоджену нерухомість. Про це повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Запускаємо новий важливий сервіс. Дані з міжнародного Реєстру будуть основою для майбутніх репарацій. Дія стає важливою частиною передавання й відображення масштабів збитків від російської агресії", — заявив він.

Мінʼюст працює разом спільно з USAID і проєктом TAPAS, щоб зробити тривалий процес виплати репарацій простішим.

Поки через застосунок можна подати заяви тільки про знищену або пошкоджену нерухомість: приватний будинок, квартиру, дачний чи садовий будинок або інше житлове приміщення. Щоб подати заяву треба оновити додаток, бути власником майна та мати Акт про обстеження від місцевої влади.

Далі з'явиться можливість подавати заяви в реєстр про вимушене переміщення, шкоду життю, здоровʼю, тортури та сексуальне насильство. Потім скарги зможе подавати бізнес і держава.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше у липні 2023 року на порталі “Дія” стартувало бета-тестування подання заяви для отримання компенсації за знищене житло. Подати заявку можна було через додаток "Дія", а також у відділенні ЦНАПу чи через орган соцзахисту у своїй громаді. Влітку минулого року влада змогла задовольнити лише невелику частину заявок — близько 6%.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

335

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом