На порталі "Дія" тестують отримання компенсацій за зруйноване житло

На порталі "Дія" 18 липня стартувало бета-тестування подання заяви на отримання компенсації за знищене житло.

Про це повідомили у Міністерстві відновлення.

Поки що подати заяву можуть мешканці передмістя Києва – Бородянки та Мощуна. Це частина другого етапу державної політики щодо забезпечення житлом українців, чиє житло було пошкоджене чи знищене внаслідок збройної агресії росії. На першому етапі 10 травня було запущено програму "єВідновлення" для дрібного ремонту пошкодженого житла.

Компенсаційний механізм за знищене житло використовує схожий алгоритм подання, що й "єВідновлення". Громадянам потрібно через "Дію" подати заявку на отримання компенсації. Після цього комісія, створена при громаді, її розгляне, проведе обстеження житла та ухвалить рішення про призначення компенсації.

У Міністерстві уточнили, що механізм компенсації за знищене житло стосується виключно того житла, яке розташоване на неокупованій частині України.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, перші виплати коштів за програмою "єВідновлення" стартували в середині червня .

Подати заявку для отримання коштів можуть через додаток "Дія" у смартфоні, а також звернувшись до ЦНАПу або до органу соцзахисту у своїй громаді, і там допоможуть заповнити заявку. Поки що влада змогла задовольнити лише невелику частину заявок – близько 6%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом