Будівництво в історичному ареалі Києва буде оскаржено в суді

В апеляційному порядку буде оскаржено рішення окружного адміністративного суду міста Києва рішення про скасування містобудівних обмежень в історичному ареалі столиці на Печерську.

Про це повідомили у середу, 12 серпня, в пресслужбі прокуратури Києва.

Як встановлено, земельну ділянку на вул. Євгена Коновальця в Печерському районі міста Києва, на якому компанія-забудовник планує побудувати житлово-адміністративний комплекс, знаходиться в межах центральної планувальної зони міста та історичного ареалу столиці з обмеженням гранично допустимої висоти об'єкта будівництва.

Не погоджуючись з цим, компанія-забудовник звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про скасування обмежень, що стосуються отримання відповідних погоджень спеціального уповноваженого органу охорони культурної спадщини.

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов забудовника.

Прокуратура подала апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду
flickr.com

Прокуратурою Києва з метою захисту інтересів держави в сфері захисту культурної спадщини оскаржене дане рішення суду шляхом внесення скарги в Шостий апеляційний адміністративний суд.

Як відомо, житлово-адміністративний комплекс на вулиці Євгена Коновальця будують компанії Житловисотбуд та Будгруппроєктінвест-7. МУО Департамент містобудування КМДА видав 31 січня Житловисотбуду для проєктування даного комплексу. Обмеження висоти не вище 27 м було встановлено у зв'язку з тим, що територія, на якій планується забудова, віднесена до Центральної планувальної зони та історичного ареалу Києва.

Комплекс на вул. Коновальця, 30 будується на ділянці площею 0,59 га. Раніше 0,43 га цієї ділянки знаходилося в користуванні хлібозаводу №1 – на ньому передбачалося будівництво дитячого садка. На підставі рішення Київради 2007 року цю ділянку продали ТОВ "Житловисотбуд". Вартість ділянки в рішенні була визначена в розмірі 9 млн грн. Разом із Житловисотбудом право забудови ділянки (суперфіцій) має ТОВ "Будгруппроєктінвест-7".

Крім того, Житловисотбуд також орендує поруч ще 0,11 га.

Власником ТОВ "Житловисотбуд" вказана лондонська компанія "Апворд Девелопментс Лімітед" (Upward Developments Limited), кінцевим бенефіціаром – Мехмет Вахіт Сачаклиоглу. Він очолює правління компанії Metal Yapi Konut Ukraine – холдингу, який більше 30 років працює на ринку нерухомості Туреччини.

Власником ТОВ "Будгруппроєктінвест-7" є ТОВ "Едельбург Девелопмент", власниками якого є "Київська універсальна будівельна" та кіпрська компанія Comelia Holdings Ltd.

Керує Едельбург Девелопмент екс-глава столичного Держархбудконтролю (в 2010-2014 роках) Сергій Кучер, підписантом компанії вказано Валерій Левцов, брат якого Сергій Левцов є свояком Степана Черновецького – вони одружені на сестрах-двійнятах Діані та Жанні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Департамент міського благоустрою Київської міської державної адміністрації (КМДА) розпорядився демонтувати паркан навколо резонансного будівництва в парку імені Андрія Малишка у Дніпровському районі столиці.

Проверенные ЖК

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук